Roletne i komarnici

Početna»Proizvodi»Roletne i komarnici

Alu roletne

Roletne

Roletne se proizvode u dve varijante:

Unutrašnje roletne (Kutija roletne se montira iznad prozora)

Revizioni otvor je sa unutrašnje strane roletne. Osnovna boja je BELA RAL 9010, moguća je izrada i u drugim bojama po RAL-u kao i bojama sa teksturom drveta. Kutija roletni moze biti Aluminijumska punjena poliuretanom ili PVC sa ili bez izolacije. Moguće dimenzije ALU kutije sa izolacijom (Dimenzije 147x147, 172x172, 195x195) Moguće dimenzije PVC Kutije (Dimenzije 203x153, 203x203) Vođice roletni (ALU ili PVC) mogu biti i sa dodatkom pera za ugradnju komarnika. Zastori (lamelice) su aluminijumski punjeni poliuretanom (ALU roletne) ili PVC (PVC roletne).

Preduzeće Termoinženjering na spojevima prozora i kutije unutrašnje roletne ugrađuje samoekspandirajuću kompri bant traku čime je onemogućen prodor vlage i vazduha unutar prostorije i čime se garantuje energetska efikasnost ugrađenog prozora sa roletnom.
Unutrašnje roletne je moguće ugraditi samo u fazi ugradnje prozora, nije moguća kasnija ugradnja istih.
Kutiju roletne je poželjno dodatno izolovati sa spoljašnje strane. Slobodno je prekrijte izolacijom koju radite na Vašem objektu čime ćete dodatno poboljšati njene termičke karakteristike.

Spoljašnje roletne (Kutija roletne se montira sa spoljašnje strane prozora)

Revizioni otvor je sa spoljašnje strane roletne. Osnovna boja je BELA RAL 9010, moguća je izrada i u drugim bojama po RAL-u kao i bojama sa teksturom drveta. Moguće dimenzije ALU spoljašnje kutije (Dimenzije 145x145, 170x170)

Spoljašnje roletne je moguće ugraditi i naknadno. Potražite savet od naših stručnjaka u vezi tehničkih preduslova naknadne ugradnje spoljašnjih roletni!

Pogon i upravljanje roletnama

- Ručno (automat sa trakom, kurbla)

- Elektro pogon (tasterom, daljincem)

Komarnici

ŠTITE OD

Stiti od komaraca
komaraca
Stiti od komaraca
leptira
Stiti od komaraca
pčela
Stiti od komaraca
žaba
Stiti od komaraca
zmija

Komarnici ili mrežice protiv insekata se izrađuju odvojeno ili kao prateći elementi stolarije. Mrežice su impregnirane grafitnim vlaknima tako da su izuzetno otporne na vremenske uslove kao i na uticaj insekata. Rolo komarnik se namotava na osovinu pa omogućava nesmetan pristup radi čišćenja prozora.

Izrađuju se kao:

  • Rolo komarnici sa vertikalnim otvaranjem
  • Američki komarnici vrata (jednokrilni, dvokrilni)
  • Klizni komarnici (PIETTA)
  • Fiksni komarnici

Zahvaljujući opružnom mehanizmu, jednim pokretom gore - dole, mrežice se mogu podići ili spustiti u zavisnosti od potrebe.