Staklene i alubond fasade

Početna»Proizvodi»Staklene i alubond fasade

Prateći najnovije trendove u arhitekturi i građevinarstvu preduzeće TERMOINžENJERING vršI izradu i ugradnju eksluzivnih fasada za poslovne i stambene objekte.

Fasade se izrađuju u kombinaciji aluminijumskih profila, stakla i kompozitnih panela. Ovakvim fasadama je moguće zatvoriti čitave stranice objekata kao i pojedine arhitektonske delove.

Prednost ovakvih fasada je jednostavna i brza montaža, visoka estetika i funkcionalnost.

Zahvaljujući upotrebi ovakvih fasada isključuju se tradicionalni elementi za fasade kao što su cigla, beton.

Staklene fasade

Staklene fasade se izrađuju u kombinaciji aluminijumskih profila i stakla. Stakla se uglavnom izrađuju u sigurnosnoj varijanti kao sto su pampleks, kaljena i slično. Naša preporuka je da stakla budu niskoemisiona punjena argonom kako bi se pored estetike obezbedila maksimalna toplotna zaštita Vašeg objekta.

Kontinualne fasade

Karakteristika ovih fasada su vidljivi horizontalni i vertikalni profili. Moguće su različite kombinacuje stakala i profila.


Strukturalne fasade

Kod strukturalnih fasada spojevi između aluminijumskih profila i stakala su takvi da je kompletna aluminijumska konstrukcija sakrivena (nevidljiva). Sa spoljašnje strane se vide samo stakla sa odgovarajućom fugnom izmedju njih. Otvarajući delovi (prozori) se mogu otvarati samo u polje oko gornje horizontale.


Alubond fasade

Alubond fasade se sastoje od lake aluminijumske podkonstrukcije, toplotne izolacije (mineralna vuna ili drugi termoizolacioni materijal) i kompozitnih panela.

Kompozitni paneli mogu biti:

  • Alubond paneli, izrađuju se u različitim bojama. Paneli se obrađuju na CNC mašinama i tako pripremljeni montiraju na postojeću aluminijumsku podkonstrukciju. Ekonomičnija varijanta, veća namena za poslovne objekte.
  • Compact paneli, se mogu izraditi u svim bojama a takođe je moguća izrada u drvo dekoru. Sistem je prilagođen i poslovnim i stambenim objektima. Posle obrade na CNC mašini, compact paneli se mogu lepiti na aluminijumsku podkonstrukciju (uz prethodni tretman profila i panela) ili mehanički vezivati vijcima sa kapicama.